У Німеччині обрали наступницю Меркель – Аннегрет Крамп-Карренбауер

оновлено

На пост голови провідної партії Німеччини – Християнсько-демократичного союзу (ХДС) – замість Ангели Меркель обрана Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Як повідомляє Spiegel, за її кандидатуру у п’ятницю, 7 грудня, проголосувала більшість делегатів з’їзду партії в Гамбурзі.

Вибори лідера ХДС відбулися після того, як 64-річна Ангела Меркель оголосила про намір скласти повноваження і не претендувати знову на пост федерального канцлера. Партію вона очолювала з 2000 року.

Головним опонентом Крамп-Карренбауер був Фрідріх Мерц, колишній голова фракції ХДС в Бундестазі.

Кандидатуру Крамп-Карренбауер підтримали 52% учасників з’їзду, Мерца – 48%.

56-річна Крамп-Карренбауер поведе партію на наступні вибори та ймовірно може стати наступним канцлером Німеччини.

Аннегрет Крамп-Карренбауер – колишня прем’єр-міністр федеральної землі Саар. Вона вважалася фавориткою та найбільш зручною для Меркель кандидатурою, у неї схожий прагматичний політичний стиль, пише “Європейська правда”.

У лютому 2018 року Крамп-Карренбауер була обрана на посаду генерального секретаря ХДС. За вісім місяців перебування на посаді їй вдалося без скандалів налагодити роботу партії, попри значне падіння рейтингів.

Очікується, що Крамп-Карренбауер продовжить політику Ангели Меркель.

На обрання наступниці Меркель відреагував посол України в Німеччині Андрій Мельник. У своєму “Твіттері” він зауважив, що Україна розраховує на подальшу підтримку з боку ХДС.

Новообрану лідерку ХДС привітав президент України Петро Порошенко.

“Сердечно вітаю Аннегрет Крамп-Карренбауер з обранням на посаду голови Християнсько-демократичного союзу!
Розраховую на Вашу особисту підтримку України у впровадженні євроорієнтованих реформ та відсічі російської агресії і відновленні територіальної цілісності нашої держави задля зміцнення миру та безпеки на європейському континенті”, – написав він у “Фейсбуці“.

Читайте також:
Ангела Меркель вчетверте стала канцлером Німеччини
– повторення рекорду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна