Зеленський запустив флешмоб #мояулюбленастаття. Коментатори радять 111-ту

 

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні з нагоди Дня Конституції запропонував людям приєднатися до флешмобу #мояулюбленастаття та записувати відео з розповідями про статті Основного закону.

“Дуже хочу, щоб ми любили Конституцію не тільки тому, що це черговий вихідний і можна поїхати за місто на шашлички… Давайте всі собі пообіцяємо знати, нашу Конституцію, а головне – дотримуватися і поважати”, –  закликав президент веселим, піднесеним тоном.

“Для цього усій країні я пропоную флешмоб – запиши коротке відео та розкажи про одну зі статтей Конституції України. Хештег – “Моя улюблена стаття”, – сказав він.

За словами Зеленського, його вибір – стаття 3: “Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю”.

“Наші народні депутати, до речі, участі можуть не брати. Ми й так все знаємо їхню улюблену статтю – ст.80 про недоторканність. Жартую. Долучайтеся усі”, – сказав також він.

Варто зауважити, що багато коментаторів під цим зверненням Зеленського в “Фейсбуці” заявляють, що їхня улюблена стаття Конституції – стаття 111: “Президент України може бути усунений з поста Верховною Радою України в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину”.

Читайте також:
Команда Зеленського хоче суттєво змінити Конституцію в перший рік при владі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна