У Карлових Варах стартував міжнародний кінофестиваль. ЯК ПРЕДСТАВЛЕНА УКРАЇНА

 

На відомому чеському курорті Карлові Вари урочисто відкривається 54-й міжнародний кінофестиваль.

Про це в п’ятницю, 28 червня, пише “Радіо Свобода”.

Цього року в його програмі близько 200 художніх і документальних фільмів з усіх країн світу. За найвищу нагороду фестивалю – «Золотий глобус» боротимуться фільми в головній секції, секції «На Схід від Заходу» і в секції документальних фільмів.

У конкурсній програмі фестивалю братиме участь українська стрічка режисера Антоніо Лукіча «Мої думки тихі».

У стрічці йдеться про 22-річного звукорежисера Вадима, який планує емігрувати в Канаду. Але перед від’їздом він має записати голос рідкісного птаха в горах на Закарпатті. Це замовлення стане для хлопця вирішальним.

Членом журі фестивалю є відомий українських режисер Сергій Лозниця.

Головним гостем цьогорічного фестивалю є відома американська актриса Джуліанна Мур. Саме вона під час церемонії відкриття фестивалю першою пройдеться відомим червоним килимом.

Карло-Варський кінофестиваль триватиме до 6 липня. Цього дня будуть оголошені фільми – переможці, найкращі режисери і актори. Поряд з українською стрічкою організатори обіцяють на фестивалі десять кіносвітових прем’єр.

Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах вперше був проведений у 1946 році, від 1956 року належить до найвищої міжнародної категорії «А», так само, як Венеціанський чи кінофестиваль у Каннах. Від 1994 році кінофестиваль у Карлових Варах проводиться щорічно.

Як інформувала “Новинарня“, в Одесі на кінофестивалі представлять однойменний фільм про тральщик “Черкаси”.

Читайте також:
На Каннському кінофестивалі Україна представить фільм про кримських татар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна