П’ять конгресменів США їдуть до Зеленського

 

П’ять конгресменів Сполучених Штатів Америки зустрінуться у Києві із президентом Володимиром Зеленським, борцями проти корупції та представниками неурядових організацій, які просувають демократію в Україні.

Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на очільника делегації та лідера більшості Палати представників США Стені Гоєра.

Візит стане знаком підтримки демократії в Європі перед лицем російської агресії.

«Ми маємо серйозно ставитись до загроз демократії зсередини та ззовні. Ми не дозволимо російській агресії просуватись безконтрольно і ми мусимо працювати разом, щоб зміцнити наші основоположні демократичні установи», — заявив Гоєр.

Крім того, делегація обговорить питання енергобезпеки з головою «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим.

«До того ж, делегація відвідає Бабин Яр — місце масового вбивства євреїв у часи Голокосту і покладе квіти на Майдані у пам’ять про загиблих протестувальників», — йдеться у повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, Баканов у США обговорив підготовку візиту Зеленського до Вашингтона.

Читайте також:
Зеленський попросив США про допомогу і зустріч з Трампом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна