Зеленський попросив США про допомогу і зустріч з Трампом

 

Президент Володимир Зеленський прийняв представників адміністрації Сполучених Штатів та Конгресу США, які прибули до Києва для участі в церемонії інавгурації глави держави.

Про це в понеділок, 20 травня, повідомив сайт АП.

З американської сторони у зустрічі на Банковій взяли участь міністр енергетики Рік Перрі, спеціальний представник США з питань України Курт Волкер, сенатор Рон Джонсон.

З українського боку поруч із Зеленським зокрема були екс-міністр фінансів Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка.

Володимир Зеленський “подякував американській стороні за лідерство у справі відновлення суверенітету та територіальної цілісності України й за допомогу у просуванні внутрішніх реформ” та сфері безпеки.

“США є потужним і дуже серйозним партнером для України, перш за все, у подоланні агресії Росії. Самостійно здолати російську агресію на Донбасі та в Криму ми не зможемо. Тому нам потрібна ваша допомога, – наголосив новообраний президент. – Хотів би закликати вас, щоб США продовжували посилення санкцій проти РФ“.

Зеленський додав, що готовий втілювати “прозорі, відкриті й демократичні реформи” в Україні.

“У нас є дуже гарний приклад – це ваша країна. Реформування України в цілому, в усіх галузях, відбуватиметься не після припинення вогню на Донбасі, а паралельно. Бо нам це потрібно. Ми хочемо стати європейською країною щодо цінностей і прозорості”, – сказав він.

Володимир Зеленський подякував президенту США Дональду Трампу за привітання та висловив сподівання на зустріч найближчим часом.

Новий глава держави також підкреслив важливість подальшої комплексної розбудови українсько-американського стратегічного партнерства, насамперед шляхом реалізації взаємовигідних програм співпраці в енергетичній сфері та поглиблення взаємодії у сфері безпеки.

Читайте також:
Зеленський оприлюднив декларацію про майно і доходи за 2018 рік

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна