Гройсман підтримав Зеленського у спробах усунути Клімкіна з МЗС

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запропонував президенту Володимиру Зеленському звідправити міністра закордонних справ Павла Клімкіна у відпустку й призначити тимчасового в.о. глави МЗС.

Про це він заявив у четвер, 28 червня, в ефірі телеканалу “1+1”, передає “Ліга”.

“Нехай Зеленський звернеться до міністра закордонних справ Павла Клімкіна, запропонує йому піти у відпустку на кілька місяців. Я йому її підпишу. І я готовий використовувати свої повноваження і внести будь-яку кандидатуру на позицію першого заступника глави МЗС, який буде виконувати обов’язки”, – сказав Гройсман.

За його словами, кандидатуру першого заступника може запропонувати Зеленський.

За словами прем’єра, який на виборах очолює список партії “Європейська стратегія”, він готовий допомогти президенту, чим може, не зважаючи на те, що вони перебувають у різних політичних партіях.

Як інформувала “Новинарня“, 27 червня президент Володимир Зеленський звинуватив МЗС та особисто міністра Клімкіна у тому, що міністерство не комунікує з ним у питаннях міжнародної політики, зокрема надіслало на адресу МЗС Росії ноту щодо військовополонених моряків без погодження з офісом президента.
У відповідь на критику Клімкін заявив, що його відомство мало повноваження без погоджень із президентом направляти відповідь РФ та висловив думку, що Зеленський “попався на розвод” росіян у справі звільнення моряків.

Після інавгурації президента Зеленського Павло Клімкін подав у відставку, однак її ще не підтримала Верховна Рада.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна