Зеленський вимагає реакції правоохоронців на розкрадання в “оборонці”

 

Президент Володимир Зеленський чекає “на належну реакцію правоохоронних органів стосовно розкрадання бюджетних коштів у оборонно-промисловому комплексі”.

Про це він заявив у четвер, 27 червня, під час наради Ради нацбезпеки щодо стану реалізації заходів з підвищення ефективності використання бюджетних коштів у секторі безпеки й оборони та ухвалених рішень стосовно розвитку оборонно-промислового комплексу України, інформує пресслужба Банкової.

“Коли ми з вами дивилися журналістські розслідування щодо корупції в оборонній сфері, разом з нами їх дивилися наші бійці та їхні родичі. Якщо виявлені порушення викликають неймовірне обурення у нас, давайте спробуємо відчути, як на це реагують вони. Я дивитимуся на цю ситуацію очима тих, хто захищає Україну”, – сказав новий президент, повертаючись до передвиборчої теми зловживань в “Укроборонпромі”.
Очевидно, його виступ також пов’язаний з учорашніми обшуками ДБР у справі про закупівлі бронежилетів для ЗСУ за завищеними цінами.

За словами глави держави, ті, хто крав у армії, мають бути покарані.

“Ці люди мають понести відповідальність, а ми не повинні у жодному разі допустити повторення цієї ганьби перед нашою армією”, – сказав Зеленський.

Президент констатував, що сфера оборонних закупівель “не реформована і найменш прозора”.

“Політики освоювали гроші на підприємствах, якими вони особисто володіли. Покривали зловживання, стримували правоохоронні органи у розслідуванні таких порушень. Це замкнене коло, яке ми повинні розірвати”, – підкреслив глава держави.

“Наша мета – вдосконалювати систему демократичного цивільного контролю, збільшувати контрольну роль парламенту, співпрацювати з громадськими організаціями, формувати ефективні процедури та ефективні інститути й дотримуватися законодавства”, – наголосив він.

Зеленський відзначив “активізацію деяких правоохоронних органів” у цій сфері, відзначає пресслужба офісу президента.

У нараді під головуванням президента взяли участь генеральний прокурор України Юрій Луценко (попереднього разу його на РНБО не запрошували), міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр фінансів Оксана Маркарова, начальник Генштабу – головнокомандувач ЗС України Руслан Хомчак, т. в. о. голови Служби безпеки України Іван Баканов та інші представники силових відомств.
Володимир Зеленський заслухав доповіді про перебіг реформування оборонно-промислового комплексу.Під час наради йшлося про наявні проблеми та результати розслідування за фактом розкрадання бюджетних коштів і корупційних схем, що існують в ОПК.
Глава держави доручив учасникам наради впродовж семи днів надати секретареві РНБО Олександру Данилюку пропозиції за результатами сьогоднішнього засідання.

Читайте також:
ДБР блокує постачання спорядження в армію, – Міноборони

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна