Окружний адмінсуд Києва скасував найменування проспектів Бандери і Шухевича

 

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував рішення Київради про  перейменування проспектів Московського й Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 25 червня, повідомив депутат Київради від фракції “Свобода” Юрій Сиротюк.

“…Окружний адмінсуд міста Києва. Суддя Чудак Олеся Миколаївна, до речі, суддя що переслідувала майданівців, скасувала рішення Київради щодо перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича в Києві”, – написав Сиротюк на своїй сторінці у Facebook.

“Але як би не чудив Адмінсуд, проспектам Бандери і Шухевича в Києві бути. Попереду апеляція, а якщо потрібно – і Верховний Суд. Ми не дамо нікому зневажати наших героїв!” – наголосив Сиротюк.

Він зазначив, що позивачем у цій справі виступає громадська діячка проросійського спрямування Олена Бережна, мати покійної депутатки від Партії регіонів Ірини Бережної.

Іншу сторону представляв адвокат Дмитро Біловчук.

Справа про перейменування проспектів тягнеться ще з жовтня 2016-го (для Бандери) та липня 2017 року (для Шухевича). “Незаконне”, на їхню думку, рішення Київської міської ради оскаржують громадські організації “Антифашистська правозахисна ліга” та “Єврейська правозахисна група”, представницею яких у суді виступає Олена Бережна.

ДОПОВНЕНО. Рішення ОАС прокоментував голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

“Ще одна спроба реваншу. Тепер у Києві. Суд частково задовольнив позовні вимоги, скасував рішення про перейменування проспектів Московського на Бандери і Ватутіна на Шухевича. Повний текст з мотивацією буде за 5 днів. Отримаємо повний текст, будемо подавати апеляцію. Боротьба триває!” – зазначив В’ятрович у коментарі “Новинарні“.




Як інформувала “Новинарня“, в липні 2016 року Московський проспект у Києві після відповідного громадського обговорення перейменували на проспект Степана Бандери, у червні 2017 року Київрада перейменувала проспект Ватутіна на честь Романа Шухевича.

Нагадаємо, що 19 червня 2019 року Харківська міська рада проголосувала за повернення декомунізованому проспекту Григоренка імені сталінського маршала Георгія Жукова, а вже 21 червня міський голова Харкова Геннадій Кернес затвердив це рішення своїм підписом.

Читайте також:
Депутат від БПП Гордон засудив перейменування Московського проспекту на честь “нацистського прихвосня Бандери”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.