Грицак розповів про “кращу контррозвідувальну операцію” СБУ

 

Голова СБУ Василь Грицак назвав “справу Бабченка” однією з кращих контррозвідувальних операцій СБУ та розповів про хід судового слідства у цьому кримінальному провадженні.

Про це Грицак розповів у інтерв’ю виданню “РБК-Україна”.

“Імітація вбивства Аркадія Бабченка мала на меті лише одне: показати замовникам спроможність “виконавця” і надалі успішно виконувати теракти, а через цю довіру – отримати повний перелік осіб, які були мішенями для спецслужб РФ. І наш оперативний задум спрацював на 100 відсотків. Ми отримали і список, і прізвище організатора в особі громадянина України В’ячеслава Пивоварника, а головне – усі необхідні докази за цією справою”, – каже Грицак.

Саме під тиском цих беззаперечних доказів,за словами Грицака, Борис Герман майже відразу визнав свою винуватість та скористався процесуальною можливістю, яка передбачена законом, укласти відповідну угоду із Головною військовою прокуратурою.

“Щодо “невеликого терміну” у вигляді 4,5 роки позбавлення волі, то це питання належить виключно до компетенції суду”, – каже Грицак.

За словами Грицака, організатор злочину Пивоварник ще 19 червня 2018 року був оголошений в міжнародний розшук.

У листопаді минулого року обвинувальний акт стосовно нього скеровано для розгляду до Шевченківського районного суду м. Києва, де наразі триває судовий розгляд.

Як інформувала “Новинарня“, Путін назвав операцію з Бабченком “контрпродуктивною”.

Читайте також:
Засуджений за “вбивство” Бабченка зібрався виходити на свободу “за хворобою”. Суд вже призначив медогляд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна