Засуджений за “вбивство” Бабченка зібрався виходити на свободу “за хворобою”. Суд вже призначив медогляд

 

Підприємець Борис Герман, засуджений нібито за організацію “вбивства” журналіста Аркадія Бабченка, просить звільнити його від покарання.

Про це йдеться у матеріалах судової справи, передає УНІАН.

Захист Германа подав клопотання про звільнення засудженого з колонії через тяжку хворобу.

Ірпінський міський суд почав розглядати прохання так званого “організатора вбивства” у січні 2019 року.

Зокрема, суд призначив лікарський огляд Германа. Начальник колонії, у свою чергу, має надати матеріали особової справи чоловіка та документи, які характеризують його поведінку під час відбування покарання.

Згідно з даними судового реєстру, Герман відбуває покарання у Бучанській виправній колонії (№85). Він сам брав участь у судовому засіданні через відеоконференцію.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 травня з’явилася інформація, що російського журналіста Аркадія Бабченка вбили трьома пострілами в спину у його квартирі в Києві.
Але по обіді 30 травня стало відомо, що вбивство Бабченка було інсценуванням в рамках спецоперації Служби безпеки України. Бабченко вийшов до журналістів під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака.

У відомстві заявили, що для замаху на Бабченка спецслужби Росії завербували громадянина України і заплатили йому 40 тис. доларів. У Києві затримали організатора замаху.
Бабченко вибачився перед друзями, колегами і дружиною.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Бабченом та доручив надати йому охорону.

У Раді Федерації РФ назвали інсценізацію “безглуздими діями української влади”.

В ОБСЄ висловили “жаль” через рішення українських правоохоронців поширити неправдиву інформацію про смерть російського журналіста Аркадія Бабченка.

Як відомо, 1 вересня 2018 року підозрюваного в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа засудили до 4,5 років позбавлення волі.

Читайте також:
Бабченко вважає, що його міг “замовити” російський бізнесмен Пригожин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна