Путін назвав операцію з Бабченком “контрпродуктивною”

 

Президент Росії Володимир Путін прокоментував операцію СБУ із “вбивством” журналіста Аркадія Бабченка. Це сталося під час “прямої літнії” Путіна у четвер, 7 червня, передає “РИА Новости”.

“Будь-яке інсценування завжди є контрпродуктивним, чим би воно не було викликане. Тим більше, якщо це виноситься на міжнародну арену “, – наводить видання слова лідера РФ.

Він додав, що необхідно дбати про безпеку всіх журналістів та забезпечити їм право на процесійну діяльність, а також позбавити їх будь-якого тиску.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 травня з’явилася інформація, що російського журналіста Аркадія Бабченка вбили трьома пострілами в спину у його квартирі в Києві.
Але по обіді 30 травня стало відомо, що вбивство Бабченка було інсценуванням в рамках спецоперації Служби безпеки України. Бабченко вийшов до журналістів під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака.
У відомстві заявили, що для замаху на Бабченка спецслужби Росії завербували громадянина України і заплатили йому 40 тис. доларів. У Києві затримали організатора замаху.
Бабченко вибачився перед друзями, колегами і дружиною.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Бабченом та доручив надати йому охорону.

У Раді Федерації РФ назвали інсценізацію “безглуздими діями української влади”.

В ОБСЄ висловили “жаль” через рішення українських правоохоронців поширити неправдиву інформацію про смерть російського журналіста Аркадія Бабченка.

Читайте також:
У прекрасній Росії майбутнього армія має бути заборонена до хрінів собачих,
– Бабченко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна