У ТКГ по Донбасу озвучили, коли скасують блокаду ОРДЛО

 

Другий президент України та представник країни в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма у середу, 19 червня, назвав умову для скасування блокади окупованих районів Донбасу.

Про це повідомляє його прессекретарка Дарка Оліфер у Facebook.

За словами Кучми, рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) про скасування блокади ОРДЛО можливе лише після повернення українських активів в українське правове поле.

“Вся наша робота має бути дорогою з двостороннім рухом, всі процеси повинні відбуватися виключно на засадах взаємності. Тільки після повернення українських активів в українське правове поле може йтися про перегляд рішення РНБО щодо впровадження торгівельних обмежень по відношенню до ОРДЛО”, — заявив Кучма.

Нагадаємо, 3 червня Зеленський уповноважив президента України у 1994-2005 роках Леоніда Кучму представляти Україну у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Зеленський призначив представників України у чотирьох підгрупах ТКГ.

Читайте також:
“Не стріляти у відповідь”: мирні ініціативи Зеленського на ТКГ зустріли схвальну реакцію ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.