У Молдові старий уряд погодився піти у відставку

 

Демократична партія Молдови відмовляється від влади, щоб країна могла вийти з політичної кризи.

Про це заявив на брифінгу за підсумками національної політичної ради Демпартії Володимир Чеботар, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Newsmaker.

Чеботар повідомив, що уряд Павла Філіпа в повному складі йде у відставку.

Водночас він наголосив, що уряд під керівництвом Майї Санду — “незаконний доти, поки є рішення чинного Конституційного суду”, і держструктури не можуть на законних підставах виконувати його рішення.

Чеботар також заявив, що Демпартія не відмовляється від ідеї дострокових виборів. “Це необхідно для того, щоб нова влада була легітимною”, – додав він.

Політик повідомив, що найближчим часом Демпартія оголосить про подальші плани. “А тепер ми всі можемо піти відпочити”, — завершив він.

Як писала “Новинарня“, від суботи у Молдові фактично склалося двовладдя з двома урядами і парламентською більшістю, легітимність якої попередня влада не визнає. Новий уряд на чолі із Санду визнали ключові держави ЄС, а також Росія.

Україна досі називала прем’єр-міністрами одночасно і Майю Санду і Павла Філіпа.

Читайте також:
Події в Молдові: МЗС боїться російського сценарію,
СБУ посилила контррозвідку на кордоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна