49 пар берців рядами: в Києві вшанували пам’ять воїнів, загиблих 2014 року в збитому Іл-76

 

На Михайлівській площі в Києві у п’ятницю, 14 червня, розставили в ряд 49 пар берців – таким чином вшанували пам’ять десантників, які загинули рівно п’ять років тому в літаку Іл-76, збитому російськими окупантами.

На площі зібрались декілька десятків людей — серед них родичі, товариші по службі загиблих, активісти та просто небайдужі громадяни, повідомляє “Громадське”.

Сестра одного із загиблих Уляна Гайдук наголосила, що офіційних заходів у столиці до п’ятих роковин трагедії не заплановано, тож такі акції — єдиний спосіб нагадати про катастрофу.

Вона також повідомила, що разом з адвокатом родин загиблих віднесла до адміністрації президента відкритого листа з проханням родичів загиблих взяти під контроль справу загиблих десантників.

Нагадаємо, військово-транспортний літак Іл-76 був збитий у Луганську 14 червня 2014 року. У результаті обстрілу загинули 49 українських воїнів – 40 десантників та 9 членів екіпажу.

5 червня 2019 року колегія суддів Запорізького апеляційного суду визнала наслідком агресії Росії загибель командира екіпажу літака Іл-76 Олександра Білого. Суд задовольнив апеляційну скаргу дружини загиблого військового Тетяни Чимиркової та скасував рішення Мелітопольського міськрайонного суду.

14 червня 2019 року Служба безпеки України заявила, що встановила причетність Росії до збиття літака Іл-76 ЗСУ в 2014 році під Луганськом.

Читайте також:
Справа Іл-76: апеляцію Назарова розглянуть спочатку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна