СБУ встановила причетність Кремля до збиття українського Іл-76

 

Служба безпеки України заявляє про неспростовні докази, що рішення відкрити вогонь по українському військовому літаку ІЛ-76 у 2014 році ухвалили в Кремлі.

За даними української спецслужби, літак збили члени російського військового угруповання під назвою “Приватна військова компанія Вагнера”, передає “Радіо Свобода”.

“Слідчі СБУ встановили, що злочинний наказ віддав безпосередньо командувач 58-ю армією ЗС РФ генерал-майор Євгеній Нікіфоров, командирований на Донбас для здійснення воєнного вторгнення та окупації частини території суверенної країни. Більше того, виконавці вбивства українських воїнів – Дмитро Уткін, Андрій Гуральов та Андрій Лебедєв після повернення в Росію були відзначені Путіним офіційними державними нагородами “Орденами Мужності”, – заявили в СБУ.

Нагадаємо, 7 жовтня 2017 року голова СБУ Василь Грицак розповів, що слідчі Служби безпеки виписали повідомлення про підозру керівнику “ПВК “Вагнера” Дмитру Уткіну.

5 червня колегія суддів Запорізького апеляційного суду визнала загибель командира екіпажу літака Іл-76 Олександра Білого наслідком збройної агресії РФ проти України.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було уражено літак Іл-76МД. Він загорівся та впав. Тоді загинули 40 українських десантників та дев’ять членів екіпажу.

Читайте також:
Суд відмовився визнати загибель командира збитого на Луганщині Іл-76 наслідком агресії РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна