Україна протягом року піднялася у світовому рейтингу миролюбності

 

Україна посіла 150-е місце (торік 152 – “Н”.) зі 163 країн у новому Глобальному індексі миролюбності.

Відповідні дані оприлюднив Інститут економіки й миру в середу, 12 червня.

Інститут заявив, що найбільше зростання миролюбності зафіксували в Східній Європі і Євразії, де “кількість смертей від конфлікту скоротилося через деескалацію насильства в Україні”.

Згідно з рейтингом, найбільш мирною країною світу є Ісландія, 11-й рік поспіль.

У п’ятірці мирних – Нова Зеландія, Португалія, Австрія, Данія. Афганістан розташувався останнім в рейтингу миролюбності, замінивши Сирію, яка зараз є другою найменш мирною країною в світі. У компанії з ними розташувалися Південний Судан, Ємен та Ірак. Росія – 154-а.

Згідно з дослідженням, ситуація в світі стала більш мирною за останні 5 років, але гіршою в цьому контексті за останнє десятиліття, зокрема, через конфлікти на Близькому Сході, зростання тероризму, збільшення кількості біженців та інші фактори.

Індекс миролюбності визначають за 23-ма критеріями, які включають внутрішні і зовнішні конфлікти, військові витрати, тероризм, вбивства та інші рівні злочинності.

Як інформувала “Новинарня“, мирні ініціативи Зеленського на ТКГ зустріли схвальну реакцію ОРДЛО.

Читайте також:
“Не нужен русский мир – потрібна українська перемога”: під АП відбулася акція протесту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна