Омбудсмени України і РФ домовилися про робочу групу для звільнення політв’язнів

 

Уповноважена з прав людини ВР України Людмила Денисова заявила, що її колега з РФ Тетяна Москалькова погодилася на створення робочої групи та підписання меморандуму про співпрацю для подальших дій зі звільнення політв’язнів.
Перед тим Денисова запропонувала Москальковій обговорити одночасне звільнення громадян двох країн, затриманих і засуджених на територіях Росії та України з мотивів, які одна зі сторін вважає політичними.

Такі ініціативи Денисова висунула в ході зустрічі з Москальковою в Москві у вівторок, 11 червня, передає російська інформагенція “Інтерфакс”.

“Я думаю, що ми могли б об’єднати зусилля – ви в Росії, а я в Україні, вже використовуючи те, що є добра воля президента України Володимира Зеленського саме на звільнення всіх. Ми не говоримо про обміни. Ми говоримо, що змінила країна риторику, наш президент говорить про звільнення, я б такі умови з вами хотіла обговорити”, – сказала Денисова.

У свою чергу, російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила про готовність до діалогу.

“Для нас дуже важливо, що сьогодні змінилася і риторика, і загальні підходи до правозахисної теми”, – сказала вона.

Пізніше Людмила Денісова на своїй сторінці в Facebook повідомила, що омбудсмени домовилися про створення робочої групи з питань звільнення громадян двох країн, а також про підписання меморандуму про співпрацю для подальших дій.

Читайте також:
Звільнення заручників: члени гуманітарної підгрупи ТКГ передали Зеленському справи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна