Звільнення заручників: члени гуманітарної підгрупи ТКГ передали Зеленському справи

 

Відбулася зустріч колишніх українських представників у гуманітарній підгрупі ТКГ в Мінську з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 24 травня, повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка перед інавгурацією Зеленського пішла у відставку з “мінської групи”.

Вона розповіла, що на зустрічі також були присутні представники СБУ та об’єднаного центру з питань зниклих безвісти і заручників.

“Поінформували [Зеленського] про роботу гуманітарної групи, деталі перемовин, позиції, які відстоювали, прізвища і списки заручників і зниклих, іншу проблематику”, – написала Геращенко у “Фейсбуці”.

“Якщо наша інформація і ця «інституційна пам’ять» допоможе звільнити наших, за яких ми щиро боролися всі ці роки, – це буде важливо”, – додала віце-спікер.

Геращенко висловила сподівання, що найближчим часом нова владна команда визначиться з кандидатурами нових учасників мінських підгруп.

Ірина Геращенко відмовилася надати додаткові подробиці зустрічі з Зеленським.

Читайте також:
Марчук пішов у відставку з мінської ТКГ разом із Порошенком

“Блакитний птах” надії. Як громадська організація підтримує українських полонених ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна