“Ану торгуй зі мною, сука!” На яких умовах Україна могла б припинити блокаду ОРДЛО

 

Денис Казанський
журналіст, блогер, переселенець з Донеччини

(FB)

З’явилася новина про можливе зняття [економічної] блокади з ОРДЛО. Зрозуміло, що блокада не вигідна жодній із сторін, і українська економіка теж відчуває через неї труднощі. Україна втрачає гроші – саме цей аргумент завжди приводили противники блокади. Але ситуація, коли бойовики з одного боку стогнуть і скаржаться на блокаду, а з іншого – продовжують стріляти і вбивати українських військових, абсолютно неприпустима.

Коли по вас ведуть вогонь і при цьому кричать “Ану торгуй зі мною, сука!” – погодьтеся, торгувати не дуже-то хочеться, навіть якщо це й обіцяє деякий прибуток. Ще менше хочеться торгувати, коли розумієш, що на виручені гроші твій партнер купить набої до свого карабіна, щоб потім висадити їх у твій бік.

Тому зняття блокади з ОРДЛО допустиме тільки в тому випадку, якщо протилежна сторона повністю припинить вогонь.

Умови України в переговорах з бойовиками повинні звучати так: зняття блокади в обмін на припинення вогню.

Інше рішення буде суперечити національним інтересам.

Другий важливий момент – повернення “віджатих” українських підприємств у правове поле України. Зняття блокади з ОРДЛО має сенс тільки в тому випадку, якщо підприємства, які розташовані там, будуть платити податки в український бюджет.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна