В АП назвали “диверсією МЗС” промову Зеленського

 

Заступник глави адміністрації президента України з питань інформаційної політики Кирило Тимошенко ініціював службове розслідування щодо “ідентичності певних фрагментів виступу” президента Володимира Зеленського на спільному брифінгу з президентом Європейської Ради Дональдом Туском та виступу Петра Порошенка на з‘їзді партії «Європейська солідарність».

Про це в середу, 5 червня, інформують у прес-службі АП.

Попередньо встановлено, що працівники МЗС України, які готували тези для брифінгу Президента Володимира Зеленського, паралельно продовжували працювати на Петра Порошенка.

“При цьому зміст та порядок денний переговорів Володимира Зеленського з очільниками ЄС та НАТО формувався окремо співробітниками команди адміністрації президента України. Тому представники попередньої влади не мали впливу на питання, які президент Володимир Зеленський обговорював з європейськими партнерами та друзями України”, – кажуть в АП.

У повідомленні зазначається, що в разі підтвердження приватної співпраці державних службовців МЗС із Петром Порошенком “будуть зроблені жорсткі управлінські, дисциплінарні та кадрові висновки”.

“Розцінюємо це як диверсію з боку окремих співробітників Міністерства закордонних справ та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка”, – резюмують у прес-службі АП.

Як інформувала “Новинарня“, прес-секретар екс-президента Петра Порошенка Святослав Цеголко заявив, що новий глава держави Володимир Зеленський поцупив цілий абзац з виступу Порошенка.

Відзначимо, що 18 травня Порошенко сказав таке:

“РФ знає, що Україна в Європі – це смерть російського імперського проекту. Це потужний удар по російському авторитаризму, це шлях до демократичних змін в Росії”.

А сьогодні адміністрація президента опублікувала таке у Твіттер:

“Україна в ЄС – це смерть російського імперського проекту. Більше того, це потужний удар по російському авторитаризму, шлях до демократичних змін в Росії та на всьому пострадянському просторі”.

Читайте також:
“Ще рано робити висновки”: Супрун відповіла на закиди Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна