Чехія збільшила квоту на працевлаштування українців

 

Уряд Чехії подвоїв річні квоти з прийому трудових мігрантів з України.

Віднині працювати у цій країні матимуть змогу ще 40 тис. українців.

Про це повідомив у понеділок, 3 червня, міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршічек, передає “Радіо Прага”.

“Якщо досі кількість нових працівників, що могли впродовж одного року приїхати для працевлаштування до Чехії, становила 19,6 тис., то тепер цю кількість збільшили до 40 тис. осіб”, – йдеться в повідомленні.

На засіданні уряду також схвалили пропозицію про збільшення кількості заяв, які може прийняти консульство Чеської Республіки у Львові, в межах особливого режиму для кваліфікованих робочих ресурсів з України. Також урядовці ухвалили “Особливий порядок для українських працівників сільськогосподарської та харчової промисловості”.

Раніше МЗС Чехії вже вказувало у документах, поданих до уряду, що обсяги дозволів на роботу, які виділяються в межах “Проекту Україна” є недостатніми, а термін очікування подання документів на “робочу карту” перевищує 80 днів, тому близько 20% українців відмовляються від наміру поїхати на роботу в Чехію.

Згідно з  даними Чеської економічної палати, термін очікування на документи в консульстві Чеської Республіки у Львові становить 105 днів.

Відповідно до даних Мінпраці Чехії, наприкінці 2018 року в країні були легально працевлаштовані понад 121 тис. громадян України, що становило понад 20% від загальної кількості працюючих в республіці іноземців.

Читайте також:
“Невідома війна в центрі Європи”: у Празі відкрилася виставка українського фотографа

Чеський суд підтримав готель, що не поселяв росіян без заяви проти анексії Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна