У Чехії легально працюють 120 тисяч українців, – Клімкін

 

На сьогодні 120 тисяч українців працюють легально у Чехії, і ця кількість постійно збільшується.

Як передає “Новинарня“, про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі зі своїм чеським колегою Томашом Петршічеком.

“Говорили, звичайно, і про гуманітарні аспекти. Лише уявіть собі: 120 тисяч українців працюють легально у Чехії, і ця кількість постійно збільшується. Я от, коли їжджу в Закарпаття, у мене таке враження, що кожна друга машина там на чеських номерах”, — зазначив міністр.

Коментуючи таку велику кількість українських громадян, що працюють за кордоном, він сказав, що як українець хотів би, щоб ці громадяни працювали на батьківщині.

“Маємо дуже багато змінити саме тут, в Україні, для того, щоби кожен, хто набув або досвід, або відповідно капітал для того, щоб започаткувати свою справу, повернувся в Україну, знайшов себе тут і знайшов, як використати свій досвід і капітал в Україні”, — додав він.

Читайте також:
За кордоном одночасно працюють 3,3 мільйона українських заробітчан, – Мінсоц

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна