Зеленський звільнив заступника голови СБУ

 

Президент Володимир Зеленський звільнив Віктора Кононенка з посади заступника голови Служби безпеки України.

Указ №349/2019 від 3 червня опубліковано на сайті глави держави.

“Звільнити Кононенка Віктора Іонасовича з посади заступника Голови Служби безпеки України”, – йдеться в тексті документа.

Кононенко був заступником голови СБУ з 10 липня 2017 року. 23 березня 2018 року він отримав військове звання генерал-лейтенанта.

До цього Кононенко кілька місяців очолював Департамент захисту національної державності СБУ (Департамент “Т”), а з березня 2014 року до 14 лютого 2017 року був першим заступником начальника управління СБУ в Черкаській області.

Відзначимо, що понеділок продовжився “кадровою чисткою” в українській спецслужбі: в п’ятницю президент Зеленський своїми указами звільнив з посади першого заступника Голови СБУ Віталія Малікова та увільнив його ще й від виконання обов’язків керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки.

Також президент звільнив з посади начальника головного управління СБУ у Києві та Київській області Олега Валендюка та начальника Головного слідчого управління Служби безпеки Григорія Остафійчука. А 30 травня вніс до Верховної Ради подання про звільнення з посади голови Служби безпеки Василя Грицака.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ попередила Парубія та Гройсмана про ризик енергетичної кризи.

Читайте також:
Заступником голови СБУ може стати “людина Авакова”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна