Заступником голови СБУ може стати “людина Авакова”, – ЗМІ

 

Президент Володимир Зеленський має намір призначити першим заступником голови СБУ генерал-майора Олега Козловського. Він займе в Службі безпеки України місце генерал-полковника Віталія Малікова. У п’ятницю, 31 травня, Козловський може бути представлений на колегії СБУ.

Про це інформує видання “Дзеркало тижня” з посиланням на власні джерела.

Як відомо, з січня цього року Козловський обіймав посаду заступника голови Національної поліції – начальника департаменту оперативної підтримки. За даними журналістів, саме він під час президентських виборів курирував боротьбу поліції з “сітками”, підкупом виборців та іншими порушеннями.

Олег Козловський народився в 1963 році в Хмельницькій області, служив у КДБ, потім у СБУ. З 2003 по 2007 роки очолював управління внутрішньої безпеки СБУ. У 2015 році був призначений на посаду начальника ГУ СБУ в Луганській області.

Волонтер Роман Сініцин ще в лютому 2019 року писав про Козловського – що він призначений “куратором від Авакова” щодо так званого “контролю” за виборчими сітками:

Як інформувала “Новинарня“, заступником голови СБУ замість Демчини став керівник “95-го кварталу” Іван Баканов.

Читайте також:
Кадрова “чистка” в СБУ: Зеленський видав ще три укази

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна