Макрон запросив Зеленського в Париж

 

Президент Володимир Зеленський прийняв запрошення від свого французького колеги Еммануеля Макрона здійснити найближчим часом візит до Парижа.

Про це стало відомо після зустрічі глави держави з міністром закордонних справ Французької Республіки Жан-Івом Ле Дріаном, яка відбулася 31 травня в Києві.

Як повідомила прес-служба АП, президент України “подякував Франції за послідовну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності нашої країни”.

“Володимир Зеленський також заявив, що солідарність Франції з Україною як партнера в нормандському форматі та в різних міжнародних групах і організаціях вкрай необхідна для збереження безпеки та відстоювання норм і принципів міжнародного права на континенті”, – ідеться в повідомленні.

Також учасники зустрічі “приділили значну увагу подальшому поглибленню двостороннього політичного діалогу й зміцненню співпраці між Україною та Францією, зокрема у торговельно-економічній сфері”.

Зеленський “відзначив багато цікавих спільних проектів, які реалізуються в Україні, зокрема, спрямованих на соціально-економічне відновлення східних областей держави (наприклад, оновлення системи водопостачання в Маріуполі)”.

Читайте також:
“Оживити Мінськ”. Про що говорив Зеленський з міністрами Франції та Німеччини на Банковій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна