“Оживити Мінськ”. Про що говорив Зеленський з міністрами Франції та Німеччини на Банковій

 

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Міністром Європи та закордонних справ Французької Республіки Жан-Івом Ле Дріаном і Федеральним міністром закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Гайко Маасом.

Про це в четвер, 30 травня, інформує прес-служба АП.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас після зустрічі з президентом України Володимир Зеленським зазначив, що сторони думають про те, як дати новий поштовх Мінському процесу для врегулювання конфлікту і припинення війни на Донбасі. Про це Маас сказав на брифінгу біля Будинку з химерами у Києві, передає “Радіо Свобода”.

«Якраз, користуючись такою хорошою нагодою, ми хочемо подумати про те, як знову оживити Мінський процес, щоб досягти мети – встановлення миру на сході, на що дуже чекають люди там», – сказав Маас.

За його словами, миру на Донбасі можливо досягнути у рамках «нормандського формату».

«Ми дійшли згоди, що в нормандському форматі у рамках переговорів між Францією, Німеччиною, Росією та Україною ми намагатимемося виконати Мінські домовленості для того, щоб було все-таки встановлено мир на сході України. Я думаю, що у рамках цього формату ми можемо досягти цього», – сказав Маас.

Зеленський відзначив особливу роль Франції та Німеччини у врегулюванні ситуації на сході України, зокрема в рамках Нормандського формату.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо передумов і подальших кроків для активізації переговорного процесу стосовно Донбасу. Глава держави також наголосив, що його пріоритет – повернення всіх українських полонених.

Зі свого боку керівники зовнішньополітичних відомств Франції та ФРН відзначили прогрес, якого досягла Україна у розбудові співпраці з Європейським Союзом і Північноатлантичним альянсом та підтвердили готовність і надалі сприяти в реалізації європейської та євроатлантичної політики нашої держави і проведенні реформ.

Крім цього, Володимир Зеленський наголосив, що готовий відвідати Францію та Німеччину на запрошення лідерів цих країн.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський зустрівся з родичами полонених українців.

Читайте також:
Перший візит за кордон Зеленський здійснить до Брюсселю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна