“Як прискорити повернення”: Зеленський зустрівся з родичами полонених українців

 

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з рідними та близькими українців, які незаконно утримуються в Російській Федерації та перебувають у полоні проросійських бойовиків на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей і в Криму.

Про це в четвер, 30 травня, інформує прес-служба АП.

“Ми запросили вас усіх, щоб вислухати, обмінятися думками та зрозуміти, як можна прискорити повернення наших хлопців. Я дякую, що ви тут зібралися”, – звернувся Володимир Зеленський до учасників зустрічі.

Глава держави повідомив, що за останні кілька днів він провів зустрічі та наради з Уповноваженою Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою, начальником Генерального штабу Русланом Хомчаком та колишніми представниками України у Тристоронній контактній групі, щоб детально розібратися у питанні звільнення українців.

Президент наголосив на важливості співпраці влади, родичів полонених і представників громадськості, які борються за визволення полонених. Та додав, що треба консолідована позиція та координація зусиль усіх правозахисників, представників громадських організацій, волонтерів заради повернення полонених.

Учасники зустрічі також відзначили важливість прийняття законопроекту про статус військовополонених.

Як інформувала “Новинарня“, члени гуманітарної підгрупи ТКГ передали Зеленському справи щодо звільнення заручників.

Читайте також:
СБУ відхрестилася від співпраці з Медведчуком щодо звільнення заручників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна