Верховна Рада не відправила Гройсмана у відставку

 

Верховна Рада не назбирала голосів для відставки прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Як повідомляє “Новинарня“, “за” відставку очільника уряду проголосували 97, “проти” — 63, утримались — 50 народних депутатів.

Нагадаємо, 20 травня президент Володимир Зеленський під час інавгурації заявив про наміри розпустити ВР та закликав членів уряду піти у відставку.

Увечері того ж дня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив про своє рішення піти з посади. Свою заяву він передав на розгляд Верховної Ради 22 травня.
Відповідно до закону “Про Кабінет Міністрів України”, парламент розглядає питання про відставку прем’єра не пізніше ніж на десятий день після надходження його заяви.

У Конституції України визначено, що Кабінет міністрів складає повноваження перед Верховною Радою.

Відставка прем’єр-міністра має наслідком відставку всього складу Кабміну. У такому разі ВР має сформувати новий склад уряду. До початку його роботи свої повноваження виконуватиме той склад Кабміну, відставку якого було прийнято.

Читайте також:
Гройсман створює власну політсилу для виборів у Раду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна