Конституційний Суд відкрив провадження щодо розпуску Ради

 

Конституційний Суд на засіданні 4 червня визначить форму провадження у справі щодо указу президента про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Про це йдеться у порядку денному, оприлюдненому на сайті КСУ.

Зокрема зазначається, що 4 червня на засіданні Великої палати Конституційного Суду відбудеться “розгляд питання щодо визначення форми конституційного провадження у справі за конституційним поданням 62 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України “Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів”.

Як повідомив у “Фейсбуці” народний депутат Максим Бурбак, Конституційний Суд України зареєстрував провадження за заявою групи нардепів, які потребують визнати незаконним указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

Він опублікував лист судді-доповідача Віктора Кривенка, в якому повідомляється про відкриття конституційного провадження.

Як відомо, президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. 21 травня він підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту та призначення виборів на 21 липня.

Як інформувала “Новинарня“, Верховний Суд відмовився відкривати провадження щодо незаконності розпуску Ради.

Читайте також:
Указ Зеленського про розпуск Ради оскаржують через суди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна