Указ Зеленського про розпуск Ради оскаржують через суди

 

Громадська організація “Спільна справа” подала скаргу до Верховного Суду щодо указу президента України Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів на 21 липня 2019 року.

“Спільна справа” оскаржила незаконний указ Зеленського про розпуск Верховної Ради у Верховному Суді України”, – написав лідер громадської організації Олександр Данилюк на своїй сторінці у Facebook.

На його переконання, вибори мають відбуватися за відкритими списками, а кандидати повинні подавати декларації.

Партія “Народний фронт” також закликає народних депутатів усіх фракцій Верховної Ради приєднатися до підписання подання до Конституційного суду про відповідність указу президента України “Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів” від 21 червня.

“Ми твердо заявляємо про те, що підписання цього подання є політичним і громадянським обов’язком кожного члена парламенту, оскільки йдеться про факт порушення Конституції найвищою посадовою особою держави – президентом України. На цьому фоні абсолютно безглуздими й безпідставними видаються примітивні пояснення, що начебто йдеться про продовження роботи цього складу парламенту на кілька місяців. Ні! Або ми сьогодні захистимо Основний закон України від цинічної атаки, або нехтування ним породжуватиме нові глобальні загрози для держави”, – йдеться в заяві партії.

У “Народному фронті” також назвали ситуацію, що склалася, “іспитом державницьких сил на здатність захистити країну від правового безчинства і руйнування основ державності”.

“Сьогодні незаконно розпускають парламент – завтра здадуть частину території України чи дозволять російським війська перебувати в Донецьку чи Луганську, як це свого часу зробив Янукович харківськими угодами, забезпечивши плацдарм російській армії для окупації Криму. Захистимо Україну!” – пояснили свою позицію в партії.

Як інформувала “Новинарня“, Парубій назвав указ Зеленського про розпуск парламенту неконституційним.

Читайте також:
Зеленський назвав причини розпуску ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна