Зеленський назвав причини розпуску ВР

 

Юридичною підставою для розпуску Верховної Ради восьмого скликання є той факт, що у ній з 2016 року нібито не існувало парламентської коаліції.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з керівництвом та лідерами фракцій і груп ВР, повідомляє прес-служба глави держави.

“Головним аргументом для розпуску Верховної Ради є дуже низька довіра громадян України до цієї інституції – 4%. Це – оцінка роботи парламенту і найвагоміший аргумент для припинення його повноважень. Юридична підстава для розпуску – з 2016 року не існувало коаліції”, – зазначив Зеленський, наголосивши, що “як гарант Конституції зобов’язаний гарантувати права громадян України”.

“Учасники зустрічі також обговорили дату проведення дочасних виборів. Вона залежатиме від того, коли президент видасть указ про розпуск парламенту”, – йдеться в повідомленні прес-служби.

Там підтвердили, що на зустрічі також ішлося про скликання позачергового засідання Верховної Ради для ухвалення змін до чинного виборчого законодавства, зокрема щодо скасування мажоритарної системи та зниження прохідного бар’єра до 3%.

Окрім того, було порушено питання звільнення українців з російського полону.

“Володимир Зеленський запропонував провести окрему розмову з представниками команди попереднього глави держави з цього питання”, – повідомили в АП.

Читайте також:
“Рішення про дочасні вибори юридично сумнівне, але їх не зупинити”. КОМЕНТАР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна