Обстріл з “ДНР”: окупанти спалили будинок у Верхньоторецькому

 

Українська сторона СЦКК повідомляє про продовження обстрілів мирних населених пунктів вздовж лінії розмежування з боку збройних формувань Російської Федерації. Систематичні обстріли створюють загрозу життю мирного населення та наносять шкоду цивільній інфраструктурі Донбасу.

25 травня спостережна група “Авдіївка” української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін здійснила фотофіксацію за фактом обстрілу селища Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області, що відбувся в п’ятницю, 24 травня.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

“Так, 24 березня з 18.30 до 20.02 із напрямку населеного пункту Пантелеймонівка збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл населеного пункту Верхньоторецьке зі станкового протитанкового гранатомета.
При здійсненні фотофіксації спостережною групою “Авдіївка” УС СЦКК зафіксовано, що по вулиці Вишнева будинок №6 внаслідок розриву гранат згорів будинок. Крім того, по тій же вулиці Вишнева, №3 внаслідок попадання та розриву гранати, пошкоджено дах житлового будинку.
На щастя, під час обстрілу ніхто з мирних мешканців не постраждав”, – сказано в повідомленні.

Українська сторона СЦКК підкреслює, що російсько-окупаційні війська, нехтуючи усіма нормами міжнародного гуманітарного права, знову ставлять під загрозу життя та здоров’я цивільного населення Донбасу, продовжують обстріли населених пунктів в районі проведення операції Об’єднаних сил та свідомо демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню.

Читайте також:
Доба на фронті: шість обстрілів, ЗСУ без втрат

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна