В Обухові поховають солдата “Айдару” Сергія Кононка, якого в 2014 році закатували в полоні

 

В Обухові 1 червня 2019 року поховають солдата 24-го батальйону територіальної оборони “Айдар” Сергія Кононка, який із серпня 2014 року вважався зниклим безвісти.

Про обставини загибелі та деталі ідентифікації загиблого розповіли в Обухівському районному військовому комісаріаті.

Сергій був серед військових ЗСУ, які 26 серпня 2014 року везли до лікарні пораненого Василя Пелиша на автомобілі УАЗ та потрапили під артобстріл на трасі в районі Новосвітлівка — Хрящувате під Луганськом. Поранений Пелиш був захоплений у полон, після звільнення розповів про цей бій.

Кононко перебував у списках зниклих безвісти. 23 грудня 2014 року бойовики “ЛНР” передали з Краснодона українській стороні тіла вісьмох загиблих воїнів у мішках. За твердженням сторони “ЛНР”, серед убитих були четверо “айдарівців”. Один із них  закатований Кононко.

У військкоматі повідомили, що відтоді проводилося п’ять незалежних експертиз ДНК задля упізнання обухівця. Остання, п’ята, експертиза встановила, що це таки тіло Сергія Кононка.

Прощання, попередньо, відбудеться об 11.00 1 червня в місті Обухів (центральна площа, перед РЦКіД).

Солдат Кононко Сергій Олександрович народився 18 серпня 1982 року в місті Обухів Київської області. Був членом УНА-УНСО. Перший керівник обухівського осередку руху “Правий сектор”.
У 2014 році солдат 24-го батальйону територіальної оборони “Айдар” ЗСУ.

Як інформувала “Новинарня“, у Генштабі озвучили кількість зниклих безвісти військовослужбовців.

Читайте також:
“Аргумент для Гааги”. Польовий командир бойовиків зізнався, як Росія підтримує “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна