У Генштабі озвучили кількість зниклих безвісти військовослужбовців

 

Станом на сьогодні у Збройних силах України вважаються зниклими безвісти 71 військовослужбовець.

Про це у вівторок, 14 травня під час брифінгу повідомив начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов.

За результатами проведених ДНК-експертиз, присутні збіги генотипів невпізнаних тіл (фрагментів) з членами 28 родин зниклих безвісти військовослужбовців.

Зазначається, що розпочинаючи з вересня 2014 року, в рамках гуманітарного проекту Збройних Сил України «Евакуація-200», пошуковими групами вивезено з району бойових дій 1736 тіл та фрагментів тіл загиблих, з них – 475 з тимчасово непідконтрольної території Донецької та Луганської областей, 865 тіл загиблих транспортовано до місць остаточного поховання для передачі родичам загиблих, вшанування та поховання.

Як інформувала “Новинарня“, до уряду спрямували запит щодо створення комісії з питань зниклих безвісти.

Читайте також:
Торік в Україні безвісті зникло майже 9 тисяч людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна