“Аргумент для Гааги”. Польовий командир бойовиків зізнався, як Росія підтримує “ЛНР”

 

Командир 14-го мотострілкового батальйону 4-ї бригади 2-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі, росіянин Олексій Марков зізнався, що Росія підтримує “ЛНР” матеріальними засобами під час збройного конфлікту з Україною.

Про це він заявив у інтерв’ю сепаратистським ЗМІ.

“Без допомоги наших друзів з Москви тут, на передку, нам було б у сто разів важче. Бо тут, в чистому полі, неможливо знайти ні запчастини, ні засоби для того, аби їх роздобути”, – заявив Марков.

“Оригінальне інтерв’ю Маркова вже видалили. Із запізненням недоумки зрозуміли, що виклали компромат самі на себе. Але в інтернеті нічого нікуди не зникає, так що завдяки комбату Україна отримала ще одне підтвердження російської агресії і черговий аргумент в міжнародних судах”, – пише про це журналіст Денис Казанський у соцмережі.

За даними сайту “Миротворець”, Марков Олексій Геннадійович є громадянином РФ, уродженцем Омська. Російський націоналіст, займався організацією і постачанням таборів з підготовки до бойових дій, фінансуванням угруповань “Л-ДНР”, поставками зброї і вербуванням членів НЗФ.

Як інформувала “Новинарня“, Росія спрощує отримання громадянства мешканцям із території так званих “Л/ДНР”.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” не випускають школярів на підконтрольну Україні територію для складання ЗНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна