Контррозвідка виявила російську снайперську гвинтівку під Красногорівкою

 

У зоні проведення операції Об’єднаних сил військова контррозвідка Служби безпеки України та слідча група Генеральної прокуратури України виявили снайперську гвинтівку СВД із оптичним прицілом ПСО-1 російського виробництва зі штатним заводським прикладом та цівкою, що постачаються на замовлення Збройних Сил Російської Федерації.

Про це в четвер, 23 травня, інформує прес-служба ГПУ.

“Гвинтівка з оптичним прицілом віднайдена після знищення позиції снайпера російсько-терористичних військ поблизу населеного пункту Красногорівка Мар’їнського району Донецької області на початку березня 2018 року”, – йдеться у повідомленні.

У прес-службі ГПУ додають, що у Водяному Волноваського району Донецької області військовослужбовцями виявлено 72 мм малогабаритний реактивний вогнемет «МРО-А» з пострілом, в характерному для Збройних Сил Російської Федерації камуфляжному фарбуванні.

За попередньою інформацією Міністерства оборони України, зазначені засоби ураження на забезпеченні Збройних Сил України не перебувають.

“Місця виявлення зазначених зразків, а також факти їх використання в Донецькій області, свідчать про військову агресію Збройних Сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань”, – кажуть в ГПУ.

На теперішній час проводяться відповідні експертизи, досудове розслідування триває.

Читайте також:
ОСи ліквідували командира російських снайперів на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна