Віце-спікер Геращенко після промови Зеленського виграла десяток парі

 

Ірина Геращенко
перший заступник голови Верховної Ради, колишній уповноважений президента України з питань врегулювання на Донбасі, екс-член гуманітарної підгрупи ТКГ

(FB)

Перехвилювалася [під час інавгурації президента Володимира Зеленського] – один раз, коли головуючий випадково пропустив в списку високих гостей президента Латвії, але ми швидко це виправили 🙂 (оголосили його пізніше – “Н”).

Почула [від Зеленського]: про звільнення політв’язнів і територій. Для мене це правда дуже важливо… Як і про Європу в головах.

Жодного разу не почула: Революція гідності, Росія, ЄС, НАТО, Перемога. Для мене це теж важливо і показово…

Виграла – з десяток парі, що буде дочасний розпуск ВР, хоч це й неконституційно (але хто ж на такі “дрібниці” звертає увагу в епоху боротьби за лайки).

Звернула увагу: вже не “слуга народу”, а, навпаки, народ, кожен з народу несе відповідальність за ситуацію в країні.

Розчарування: не було хвилини мовчання… за тими, хто заплатив життями за Україну.

Втішена: мирною і цивілізованою передачею влади, демократичними президентськими виборами і повагою, яку ВР демонструє до інституції президенства, незалежно від прізвищ.

Не тішить: низька політична культура і культивація неповаги до інститутів держави, незалежно від осіб і прізвищ.

Усміхнулася – коли , нарешті, дали булаву): я завжди за здійснення всіх мрій 🙂

Як давня і палка прихильниця європейських традицій, шаную традицію ста днів, коли в нової влади і суспільства – “медовий місяць” і ці сто днів всі дають для проведення перших важливих кроків, на які отримано такий високий мандат довіри.

Бажаю успіху новій команді на благо України, бо Україна понад усе.

Настрій – хороший. Тому що Україна – понад усе і попереду багато роботи. Тим більше, в конструктивній опозиції. Посади і статуси – то все другорядне. Головне – принципи і пріоритети, а вони незмінні. Й точно не залежать від виборів.

Читайте також:
Геращенко йде з посади уповноваженого президента в “мінській групі”

“Знаки”. Під час інавгурації впало посвідчення президента. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна