Зеленський пообіцяв Верховній Раді “неприємності”

 

Президент-елект Володимир Зеленський пообіцяв “незручності” Верховній Раді, яка призначила його інавгурацію на понеділок, 20 травня, – а не на 19 травня, як він просив.

Як передає “Новинарня“, про це шоумен заявив у відеозверненні, оприлюдненому в суботу, 18 травня.

“Рада зробила, і створила незручності намми, обіцяю, зробимо їм“, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що на інавгурації буде “достатньо багато” іноземних гостей, тому значну частину Києва перекриють для авто. У зв’язку з цим Зеленський вибачився перед киянами та наголосив, що про інавгурацію в неділю він просив для зручності громадян.

Як відомо, урочисте засідання Верховної Ради, присвячене приведенню до присяги новообраного президента України Володимира Зеленського, розпочнеться о 10:00 понеділка, 20 травня, в сесійній залі парламенту.
Рада прийняла відповідне рішення 16 травня.

17 травня Володимир Зеленський запрочив українців прийти вранці в понеділок до Маріїнського парку.

“Дорогі українці! Я дуже хотів би скласти президентську присягу перед вами, дивлячись народу в очі. Але, на жаль, за регламентом це станеться в залі Верховної Ради, перед депутатами. Я запрошую всіх охочих вранці 20 травня до Маріїнського парку, звідки я вирушу до Верховної Ради”, – написав Зеленський на своїй сторінці в Facebook у п’ятницю ввечері.

Він повідомив, що в Маріїнському парку будуть встановлені великі екрани, на яких транслюватимуть процедуру інавгурації.

“Там же на великих екранах ви зможете побачити мою клятву вам. Відчуватиму, що ви поруч”, – додав Зеленський.

Раніше він висловлював наміри розпустити Верховну Раду і призначити дострокові вибори. Однак після виходу з коаліції “Народного фронту” ВР за законом має місяць на формування нової більшості, і протягом цього місяця спливає термін (півроку до закінчення повноважень ВР), коли Рада вже не може бути достроково розпущена.

Читайте також:
“Загроза дострокових виборів ВР не усунута – це можна оформити й через суд”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна