Рада призначила дату інавгурації Зеленського

 

У четвер, 16 травня, Верховна Рада України затвердила дату проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Народні депутати 315 голосами підтримали постанову 10270-2 народного депутата Віталія Купрія про проведення інавгурації Зеленського 20 травня 2019 року.

У прес-службі Володимира Зеленського вважають, що інавгурація цього дня спричинить низку труднощів для киян та іноземних делегацій.

“Рішення Верховної Ради про призначення інавгурації Володимира Зеленського на понеділок, 20 травня, допоможе закінчити період невизначеності для України. Депутати все ж змогли показати результат. Нехай їхнє рішення і спричинить низку труднощів для киян та іноземних делегацій, яких вдалося б уникнути, якби інавгурація відбулася у вихідний день”, — йдеться у повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“,  у парламенті було зареєстровано вісім проектів постанов про проведення інавгурації Володимира Зеленського.

Центральна виборча комісія 30 квітня оголосила офіційні результати другого туру виборів Президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на посаду Президента. 3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради “Голос України” та Кабміну “Урядовий кур’єр”. Саме з цього моменту відраховується встановлений 30-денний термін для інавгурації новообраного глави держави.

У Верховній Раді було зареєстровано 8 постанов про дату проведення інавгурації новообраного президента. Депутати пропонували призначити церемонію на 17, 19, 20, 26, 28 травня або 1 червня.

Сам Зеленський наполягав на проведенні інавгурації 19 травня. Проте низка політичних і громадських діячів висловилися проти цієї дати, адже 19 травня в Україні – День пам’яті жертв політичних репресій.

Читайте також:
Зеленський записав відеозвернення: роздратований кадровими змінами в армії та вимагає інавгурації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна