Рада розгляне сім проектів постанов щодо інавгурації Зеленського

 

Комітет Верховної Ради з питань Регламенту та організації роботи парламенту запропонував ВР розглянути сім проектів постанов щодо проведення інавгурації новообраного Президента Володимира Зеленського.

Відповідне рішення комітет ухвалив на засіданні у середу, 15 травня, повідомляє “Укрінформ”.

Зазначається, що комітет визнав кожен із семи документів такими, що відповідають вимогам Регламенту при їх оформленні та реєстрації. Відповідно, парламенту пропонується визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначених проектів постанов.

Загалом, станом на 15 травня, у Верховній Раді було зареєстровано вісім проектів постанов щодо проведення інавгурації – 17, 19, 20, 26, 28 травня та 1 червня. Водночас було відкликано один із них – внесений народним депутатом із фракції “Блок Петра Порошенка” Олександром Сугоняком, який пропонував провести урочисте засідання з нагоди складення присяги Українському народові новообраним Президентом 1 червня 2019 року.

Тепер на засіданні Верховна Рада має проголосувати на підтримку тієї чи іншої постанови.

За регламентом, Рада буде голосувати за постанови по черзі, в порядку дати реєстрації, як тільки якась з постанов набере 226 голосів, наступні не будуть розглядатися.

Як інформувала “Новинарня“, голова ВР Андрій Парубій під час Погоджувальної Ради у понеділок заявив, що парламент цього пленарного тижня планує розглянути постанову про призначення інавгурації Президента. Проте конкретної дати розгляду питання у сесійній залі спікер не назвав.

Комітет з питань регламенту та організації роботи парламенту, без рішення якого проекти постанов про дату інавгурації не можуть бути винесені до сесійної зали, планує провести відповідне засідання у середу.

Центральна виборча комісія 30 квітня оголосила офіційні результати другого туру виборів Президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на посаду Президента. 3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради “Голос України” та Кабміну “Урядовий кур’єр”. Саме з цього моменту відраховується встановлений 30-денний термін для інавгурації новообраного глави держави.

У Верховній Раді зареєстровано 8 постанов про дату проведення інавгурації новообраного Президента. Депутати пропонують призначити церемонію на 17, 19, 20, 26, 28 травня або 1 червня. Сам Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня. Проте низка політичних і громадських діячів висловилися проти цієї дати, оскільки 19 травня в Україні – День пам’яті жертв політичних репресій.

Читайте також:
Зеленський записав відеозвернення: роздратований кадровими змінами в армії та вимагає інавгурації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна