Зеленський записав відеозвернення: роздратований кадровими змінами в армії та вимагає інавгурації

 

Володимир Зеленський записав ще одне відеозвернення. Цього разу – до Верховної Ради. Він  дорікає народним депутатам, що вони затягують призначення інавгурації.

Відповідне звернення оприлюднене в п’ятницю, 10 травня, у Facebook команди Зеленського.

“Доки ви трясетеся за свої мандати, колишній президент Петро Порошенко коїть незворотне – він робить активні перестановки у вищому командуванні армії, намагається пропихнути свого голову з питань Нацради з питань телебачення і радіомовлення; призначає суддів Верховного суду, серед яких юристи “Рошену”, судді Майдану та родичі пана Ківалова; роздає звання генералів більш, ніж 20-ти особам, серед яких – відповідальний за безпеку арсеналів та складів, при якому сталися вибухи у Балаклеї, Ічні, Калинівці та Сватово; дає звання Героя України голові СБУ пану Грицаку”, говорить на відео Зеленський.

Майбутній президент порівнює чинного главу держави з туристом у єгипетському готелі: завтра додому, валізи спаковані, номер вже прибрали і “нормально вихована людина чекає трансферу в аеропорт”.

“Я вас дуже прошу: здайте ключ, розрахуйтеся за міні-бар, і вперед: вам ще митницю та паспортний контроль проходити”, – говорить Зеленський.

Насамкінець він звернувся до Верховної Ради, аби найближчого засідання депутати призначили  дату інавгурації на 19 травня.

“Цього вимагаю не я – цього вимагає народ України. Ви повинні припинити ці політичні судоми кульгавої качки: країна потребує нормальної роботи всіх інституцій, народ не повинен чекати, поки хтось напризначається перед довгою відпусткою. Думайте, будь ласка, не про депутатські ксиви – думайте про Україну. 19 травня голосуйте”, – сказав Зеленський.

Як інформувала “Новинарня“, Меркель сподівається, що Зеленський продовжить курс Порошенка.

Читайте також:
Волкер анонсував делегацію США “найвищого рівня” на інавгурації Зеленського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна