Замість Йованович посольство США в Україні може очолити тимчасовий повірений, – ЗМІ

 

Замість посла США в Україні можуть призначити тимчасового повіреного, і цю позицію може зайняти колишній посол США в Україні (2006-2009 років) Вільям Тейлор.

Про це пише DT.ua з посиланням на власні дипломатичні джерела.

У Білому домі “хотіли б зробити у Київ політичне призначення”, і за даними джерел, серед перших розглядалася кандидатура особистого адвоката президента Дональда Трампа Рудольфа Джуліані.
“Але здійснити це у нинішніх умовах практично неможливо, оскільки політичний призначенець Трампа навряд чи пройде затвердження Конгресом. Тому незабаром в Київ буде призначений тимчасовий повірений, який, судячи з усього, керуватиме посольством мінімум рік, а то й до самих президентських виборів-2020”, – пише “Дзеркало тижня”.

За інформацією видання, найімовірнішим є призначення Вільяма Тейлора, який працював послом у Києві за часів президента США Джорджа Буша-молодшого (в Україні – президента Віктора Ющенка).

“Йому Держдеп зробив пропозицію, яку виконавчий віце-президент Інституту миру США [Вільям Тейлор] ще розглядає”, – пише “ДТ”.

Як відомо, надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович достроково завершить роботу на цій посаді у травні, хоча мала скласти повноваження в липні 2019 року.

До призначення нового глави дипмісії в Україні обов’язки виконуватиме тимчасовий повірений, визначення кандидатури якого станом на початок травня ще не відбулося.

10 травня персональний адвокат президента США Рудольф Джуліані заявив, що планує приїхати в Україну для зустрічі з новообраним президентом Володимиром Зеленським. Згодом Джуліані скасував анонсований візит, заявивши, що він би опинився у “середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках – і ворогами Сполучених Штатів”. Серед таких людей він назвав нардепа Сергія Лещенка.

У свою чергу Лещенко заявив, що адвокат президента Трампа “став мішенню для маніпуляцій і брехні з боку генпрокурора Юрія Луценка”, який дезінформував Джуліані.

Читайте також:
Росія готується виходити з Донбасу під тиском санкцій, – екс-посол США Тейлор

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна