Україна розширила ембарго на російські товари

 

Кабінет міністрів України на засіданні у середу, 15 травня, знову розширив список заборонених для імпорту російських товарів.

Про це повідомляє “РБК-Україна”.

Згідно з рішенням уряду, ембарго поширюється на портландцемент, глиноземистий цемент, цемент шлаковий, сульфатостійкий цемент і подібні гідравлічні цементи, забарвлені або незабарвлені, готові чи у формі клінкерів.

Також до списку заборонених для імпорту товарів потрапила фанера клеєна, панелі фанеровані та аналогічні матеріали з листкової деревини.

Згідно з підрахунками імпорт цементної продукції з Росії на територію України за підсумками 2018 року становив майже 17 млн. доларів. Обсяг імпорту фанери з Росії у 2018 році становив близько 19,7 млн. доларів.

Ця заборона запроваджена у відповідь на агресивні і дискримінаційні дії з боку РФ щодо закриття товарам походженням з території України доступу на російський ринок, а також на обмеження транзиту товарів.

Читайте також:
Україна продовжила обмеження на імпорт товарів з РФ до 2020 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна