“Сила людей”, “Демсокира” й галичани об’єднали зусилля перед виборами до Ради

 

Політичні партії “Сила людей”, Українська галицька партія та “Демократична сокира” стали партнерами.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у спільному меморандумі, оприлюдненому в середу, 15 травня, на ФБ-сторінках трьох політичних сил.

“Кожна партія продовжить активний, самостійний, плановий розвиток, але разом з тим, розпочинається координація роботи та взаємодопомога в тих ситуаціях, де це не суперечить здоровій та чесній конкуренції”, – зазначили в “Силі людей”.

У меморандумі йдеться про те, що три партії підписали його “виходячи зі зростаючої вірогідності проросійського реваншу, підкреслюючи необхідність об’єднання перед єдиною загрозою, підкреслюючи єдність стратегічних цілей та завдань, розуміючи необхідність консолідації ресурсів для протидії олігархічній системі…”

З огляду на це, політичні сили перед виборами:

  • зобов’язуються всебічно координувати свої дії у опорі можливому проросійському реваншу і просувати демократичні реформи;
  • відмовляються від політичної боротьби одна з одною, від публічної критики та брудних технологій заради спільної перемоги на парламентських виборах у 2019 році, і формують спільне інформаційне поле;
  • на парламентських виборах формують єдиний пул спостерігачів, голів та членів комісій, а також зобов’язуються розподілити мажоритарних кандидатів так, аби на кожному одномандатному окрузі йшов кандидат лише від однієї партії, при спільній підтримці трьох партій.

Меморандум названо “відкритим до приєднання інших політичних сил за умови співпадіння проєвропейських цінностей та доброчесності походження коштів у партій-кандидатів”.

Як інформувала “Новинарня“, на виборах президента-2019 “Сила людей” висунула кандидатом журналіста Дмитра Гнапа, однак той зняв кандидатуру на користь Анатолія Гриценка. Зібрані фандрайзингом кошти на заставу для ЦВК перейшли до держбюджету.

“Демсокира” і Українська галицька партія підтримували Петра Порошенка.

За даними “Новинарні“, перед парламентськими виборами УГП почала консультації про підтримку Святослава Вакарчука.

Читайте також:
Садовий заявив про похід у Раду й плани очолити уряд

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна