Нацполіція відмовляється від автоматів Калашникова

 

Національна поліція змінює зброю на превентивну, тобто таку, що дозволить зупинити правопорушника і зберегти йому життя.

Про це в середу, 15 травня, повідомляє прес-служба Нацполіції.

“Всі наряди поліції, які безпосередньо залучаються до заходів із забезпечення публічної безпеки та правопорядку, будуть оснащенні пістолетами-кулеметами “МР-5“, – кажуть правоохоронці.

До сьогодні вони несли службу з бойовим автоматом моделі Калашникова. Новинки вироблені в Німеччині.

“Автомат Калашникова – це зброя, яка потрібна солдату в армії. Він призначений для того аби знищувати злочинця. Новий вид зброї має превентивний характер. Поліцейський, який використовує зброю як крайній захід, повинен зупинити правопорушника, дати йому право на життя, а потім притягнути його до кримінальної відповідальності”, – сказав голова Нацполіції Сергія Князєв.

Зазначається, що зміна поліцейської зброї на превентивну – це наступний етап реформування системи і крок до європейських стандартів.

Князєв наголосив, що пістолети-кулемети “МР-5” використовує поліція більшості країн, зокрема, у Німеччині, Австрії, Великій Британії, Франції, Італії, а також у Сполучених Штатах Америки.

“Найближчим часом всі наряди Нацполіції, які несуть службу на вулицях, в аеропортах, на вокзалах – будуть забезпечені новою зброєю – пістолетом-кулеметом “МР-5”, – зазначив очільник Нацполіції.

Нові пістолети-кулемети також є бойовими, однак менш летальними. Зокрема, у них застосовуютья пістолетні патрони, які виробляються на Вінниччині, куля є менш рикошетною, що зменшує ризик влучання в ціль не від прямого пострілу, а від рикошету. Крім того, за словами Шевченка, нова зброя з кінця 2018 року використовується спецпідрозділом “Дозор” Державної прикордонної служби.

Як інформувала “Новинарня“, ЗСУ отримали 120 нових зразків техніки, що раніше не були на озброєнні.

Читайте також:
ЗСУ до кінця року отримають 20 нових зразків озброєння, — Полторак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна