На військовому арсеналі ЗСУ планували теракт, – СБУ

 

Військова контррозвідка СБУ попередила підготовку спецслужбами РФ терористичного акту на одному з арсеналів Збройних сил України, на якому зберігаються стратегічні запаси новітніх ракет та боєприпасів.

Про це в понеділок, 6 травня, інформує прес-центр СБУ.

“На початку поточного року представники російської спецслужби завербували працівника арсеналу ЗСУ. Для цього вони використовували методи психологічного впливу та тиску, погрожуючи безпеці родичів службовця, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу”, – повідомляють на Володимирській, 33.

Перед працівником арсеналу були поставлені завдання із збору та передачі інформації про військовий об’єкт, зокрема стан охорони, наявності та переміщення зброї.

За даними СБУ, отриману інформацію країна-агресор планувала використати для здійснення диверсій на стратегічному військовому об’єкті для підриву обороноздатності України.

За виконання завдань працівнику ЗСУ спецслужби РФ обіцяли матеріальну допомогу, отримання громадянства Росії з оформленням пенсії.

“Службовця було забезпечено необхідними засобами зв’язку та визначено електронні канали для передачі інформації з обмеженим доступом. Супроводження та координацію його діяльності куратори здійснювали з території РФ через мережу Інтернет”, – додають у спецслужбі.

Відтак, СБУ попередила втягуванню українського громадянина у протиправну діяльність на шкоду національним інтересам України.

Як інформувала “Новинарня“, усі реактивні снаряди з арсеналів ЗСУ перемістили в арочні сховища.

Читайте також:
“Перевірений випадком”. Як Калинівський арсенал відбудовується після великого вибуху

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна