Співвласником шахти на окупованій Луганщині, де загинули 17 гірників, виявився головлікар, що крав гумдопомогу, – Казанський

 

Денис Казанський
журналіст, блогер, переселенець з Донеччини

(FB)

Одним із співвласників міні-шахти “Схід-Карбон”, на якій 25 квітня загинули 17 людей, виявився головний лікар Луганської клінічної лікарні Олег Вольман.

У лютому 2017 року Вольман погорів на крадіжці в особливо великих розмірах ліків з гуманітарної допомоги. Тоді так звана “прокуратура ЛНР” виявила в підвалах лікарні замуровані сховища, наповнені краденими медикаментами.

Сюжет про це показували по всіх луганських телеканалах, і сьогодні це відео також доступне в мережі. Вольмана тоді затримали, але він вдав, що має інсульт, щоби не потрапити в СІЗО.

Проте уже в грудні 2017 року, одразу після перевороту в угрупованні “ЛНР” і поваленні її лідера Ігора Плотницького, Олег Вольман повернувся на посаду головлікаря Луганської клінічної лікарні. Жодних пояснень щодо цього у ЗМІ, підконтрольних “ЛНР”, не з’явилося. Ніяких питань щодо виявлення сховищ із награбованими ліками Вольману більше не ставили.

Отримані з продажу цих ліків гроші він, ймовірно, й інвестував у сумнозвісну шахту, яка з 2014 року не працювала, але була запущена одразу, як Вольман повернувся на посаду і “відмазався” від тюрми.

Ось така еліта у “молодої республіки”. Нажився на війні, вкрав гуманітарні медикаменти, відкрив копанку з безправною робочою силою, погубив 17 життів. І ніхто нічого не зможе вдіяти.

Жодної кари за смерть шахтарів Вольман, звісно, не отримає. Незважаючи на те, що люди працювали в диких умовах, без дотримання техніки безпеки і давачів метану, за трагедію ніхто не стане відповідальним.

Як завжди буває у таких випадках, перекинуть всю провину на загиблих і розкажуть, що хтось курив у забої.

Читайте також:
Уряд України допоможе сім’ям загиблих від вибуху в шахті на окупованій Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна