Уряд України допоможе сім’ям загиблих від вибуху в шахті на окупованій Луганщині

 

Український уряд готовий надати підтримку сім’ям шахтарів, які загинули внаслідок вибуху на шахті на непідконтрольній Києву території Луганської області.

Про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука у відповідь на пропозицію народного депутата Олексія Гончаренка.

“Ми розуміємо, що сьогодні Україна не контролює цю територію. Але необхідно, щоб Кабінет міністрів висловив свою підтримку, свою позицію щодо того, що ми готові допомогти”, – сказав Гончаренко під час години запитань до уряду в парламенті у п’ятницю, 26 квітня, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Своєю чергою заступник міністра з питань окупованих територій України Георгій Тука зазначив, що уряд підтримує позицію депутата з цього питання.

“Думаю, що сьогодні ми проведемо спільну нараду з колегами з інших відомств, і буде вжито заходів для реагування на ці події, зокрема ті заходи, які Ви запропонували щодо підтримки дітей загиблих, виплат компенсацій”, – заявив Тука.

Як повідомляла “Новинарня“, вибух на шахті “Східкарбон”, яка розташована на окупованій бойовиками “ЛНР” території Луганської області, стався в четвер, 25 квітня. Від вибуху загинули щонайменше четверо з 17 шахтарів, які на той момент перебували у шахті. При цьому бойовики звернулися за допомогою до російських рятувальників, найближчий загін яких базується за 200 км – у Ростовській області, а не до українських, які могли прибути з підконтрольного Україні Лисичанська Луганської області.

Читайте також:
Сепаратисти “ДНР” вирішили затопити шахту під Єнакієвим, де був ядерний вибух

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна