У Ростовській області почали видавати російські паспорти мешканцям ОРДЛО

 

У Ростовській області Росії відкрився центр видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської області України.

Про це із посиланням на російське Міністерство внутрішніх справ інформує “Радіо Свобода”.

Центр працює в місті Новошахтинську.

«Сьогодні центр починає роботу в тестовому режимі. Ми приймаємо зараз документи від уповноважених осіб «ЛНР». За мірою зростання звернень ми будемо збільшувати кількість таких пунктів», – заявив представник головного управління в справах міграції МВС Росії Кирило Алзинов.

Указ, за яким жителі контрольованих підтримуваними Росією бойовиками районів на сході України зможуть у спрощеному порядку отримувати громадянство Росії, президент Росії Володимир Путін підписав 24 квітня. Це рішення різко розкритикувала Україна та її західні союзники.

Як повідомили LIGA.net співрозмовники на правах анонімності, у тимчасово окупованому Луганську черги в так званий паспортний стіл деякі місцеві жителі займають з 4:00 для отримання псевдодокументу терористичної організації “ЛНР”, щоб потім “мати пільги для отримання російських паспортів” по спрощеній системі.

Ми тут безправні. Це може змінити ситуацію. Можна день помучитися і здати документи на ЛНРівський паспорт”, – сказав луганчанин Сергій, ім’я якого змінено з метою безпеки.

Інший співрозмовник Олександр додав, що пільги будуть у тих, “найперше, хто має ЛНРівський паспорт”.

“Але спочатку отримають силові структури (бойовики, – ред.), Потім по” міністерствам “, – пояснив він.

Проросійськи налаштована молодь також збирається отримувати ЛНР-вський паспорт.

“У них немає рідних в Україні, тому їм простіше отримати ЛНРівський. Молодь, учні, звичайно, хочуть. Вони поїдуть, куди завгодно потім – і жити, і працювати, і переселяться на схід Росії. Люди хочуть (отримати російські паспорти, – ред.) тому, що ще думають, що це хоч якось припинить війну “, – уточнив Олексій.

Луганчанка Марина підкреслила, що ті, хто отримує українські пенсії, не хочуть ризикувати.

“Отримання російського паспорта не означає, що сюди прийдуть російські пенсії. Вони це розуміють і говорять, що їм не потрібно російське громадянство”, – уточнила вона.

За її словами, це стосується і тих, хто має родичів на підконтрольній Україні території.

“У них є біометричний паспорт, все зрозуміло”, – додала Марина.

Як інформувала “Новинарня“, путін хоче роздавати паспорт РФ по всій Україні. І зустрітися з Зеленським.

Читайте також:
Зеленський різко відповів на заяву Путіна про паспорти РФ для українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.