Київ і Львів увішли до топ-10 смарт-міст за економічною ефективністю

 

У рейтингу міст Top 10 Smart Locations of the Future 2019/20 Київ посів п’яте місце, а Львів опинився на 8 сходинці.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За результатами аналізу ключових показників економічної ефективності столиця України посіла п’яте місце в рейтингу міст Top 10 Smart Locations of the Future 2019/20 спеціалізованого видання Financial Times – FDI Magazine. Ще одне українське місто – Львів у десятці лідерів посів 8-ме місце.

Для ранжування міст до уваги брали такі показники, як вартість квадратного метра щорічної оренди офісних приміщень класу А, розмір середньої заробітної плати для кваліфікованого робітника, вартість номера у центрі міста за одну ніч у готелях категорії 4* та 5*, загальна ставка податку на прибуток, сукупна вартість створення підприємства, реєстрації права власності та підключення промислового підприємства до електромереж.

Перше місце в рейтингу за показником економічної ефективності посіла столиця та найбільших міст Республіки Північна Македонія (офіційна назва Македонії з лютого 2019 року) – Скоп’є.

На кілька позицій Київ також випередили Софія (Республіка Болгарія), Каунас (Литовська Республіка) та польський Гданськ. На 8 місці опинився український Львів, за ним йде столиця Литви Вільнюс, а замикає ТОП-10 в’єтнамська столиця Ханой.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно Львів визнали найкомфортнішим для проживання українським містом.

Читайте також:
Івано-Франківськ очолив рейтинг найпрозоріших для інвестицій міст України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна